Over

Van de Kuytenbergh

Schotse Herdershond Korthaar kennel

Wie ben ik..

Mijn naam is Joke Ackermans,

Samen met mijn honden woon ik in Berg en Terblijt, in een oude boerderij aan de rand van de velden en weilanden in het mooie Zuid - Limburgse Heuveland.

 

Mijn geluk is dat ik aan huis werk in mijn eigen Trimsalon. En mijn honden dan ook iedere dag gezellig bij mij op mijn werk zijn.

 

En na werktijd hoeven we niet ver te lopen eer de honden lekker in het veld kunnen rennen! Beter kan het toch niet..

 

Vandaar ook mijn Kennelnaam" van den Kuytenbergh" vernoemd naar de heuvel waar ik samen met mijn honden dagelijks door velden weilanden en het bos loop!

 

 

 

 

Schotse Herdershond Korthaar

waarom ik helemaal weg ben van dit mooie fijne ras.

 

In Januari 2013 Is na lang wikken en wegen, Pearly Princes van Linda's Hoeve bij me komen wonen. haar roepnaam is Nina.

Ik wist al veel langer dat ik graag een Schotse Herdershond Korthaar wilde. Ik was gevallen voor hun super karakter en mooie gestroomlijnde uiterlijk. en zachte blik in de ogen. Zeker de Blue Merle heeft zon zachte vriendelijke uitstraling. Maar ik ben ondertussen helemaal besmet met het collie virus en kan ook de Tri-colors of Sable zeer waarderen.

 

Na mijn eerste ontmoetingen met nina viel me meteenop hoe slim ze was, nadat ik een week eerder wat met haar had geoefend en wat lekkers had gegeven, herkende ze de week erna mijn stem. En wist ze ook in welke jaszak het lekkers zat. Nadat ik jaren met mijn Maltezers gehoorzaamheids cussussen had gevolgd... was ik verbaast hoe snel de kleine Nina alles oppikte! Super...

Omdat ik toen zelf les gaf op een hondenschool en de kleine Nina ieder keer meenam naar de les, heeft ze in een iets andere volgorde diverse cursussen gedaan, afhankelijk welke cursussen ik zelf geen les hoefde te geven. natuurlijk eerst bij de puppy's maar met 4 maanden liep ze al Eg1 mee. en deed het super! Daarna volgde zelfs nog GGB.. ook met heel goed gevolg. Ze trots op mijn meisje! Ook agility vind ze super om te doen.

 

Voor mij is een ding duidelijk. Ik blijf in vervolg alleen nog maar bij de Schotse Herdershond Korthaar!!

 

Ik heb altijd veel intresse in de kynologie gahad, dit werd nog wat meer aangewakkerd door de opleiding hondentrimmen in 2006 .

Heb ik eerst de cursus Kynologische kennis 1 in 2008 - 2009 gedaan.

en meteen daarop Kynologische Kennis 2 gedaan.

 

Omdat ik nog meer wilde weten over honden vooral over gedrag. Ben ik in 2011 stage gaan lopen bij een honden school. en ben ik aan 2012 begonnen aan de opleiding kynologisch instructeur. deze oplijding heb ik in februari 2014 met succes afgesloten.

 

Naast mijn werk en hobbys vind ik het ook leuk om met Nina te show te lopen. Niet wekelijks, we zoeken ons alleen de leuke shows uit. Zo blijft het een leuk dagje uit voor mij en Nina.